torstai 7. tammikuuta 2021

Tuusulan asuntomessut 2020 (2/2)

Tässä vielä vähän lisää kuvia Tuusulan asuntomessuista. Nämä kuvat on otettu toisella messupäivällä, jolloin tiesin jo vähän mitä odottaa. Messut olivat itselleni erittäin mielenkiintoinen kokemus ja aion varmasti mennä asuntomessuille toistekin. Messuilla oli monia hienoja ja mielenkiintoisia kohteita. Lähes jokaisesta talosta löytyi jokin hieno oivallus tai elementti, josta voi saada ideoita omaan kotiin tai seuraavaan projektiin. tiistai 5. tammikuuta 2021

Tuusulan asuntomessut 2020 (1/2)

 Olin kesällä ensimmäistä kertaa asuntomessuilla ja kävinkin lopulta messuilla kahtena eri päivänä! Tänä vuonna messut järjestettiin Tuusulassa Rykmentinpuiston alueella. Nähtävillä oli 33 messukotia. Luonnon materiaalit, kestävät valinnat ja vastuullisuus olivat messujen teemana. 


 
Sisustuksessa puu näkyi todella vahvasti niin seinämateriaaleissa kuin esimerkiksi huonekaluissa. Puu tuo sisustukseen lämpöä ja sitä näkyi messutaloissa rakennusmateriaaleina sellaisenaan/ kevyesti käsiteltynä esim. hirsipintoina, rimoina ja erilaisina tilanjakajina. Sisustamisessa näkyi myös vahvasti pienet yksityiskohdat, erityisesti kullan, kuparin ja mustan väreissä. Näitä yksityiskohtia näkyi keittiön ja vessojen hanoissa sekä vetimissä. Marmoria näkyi niin perinteisenä vaaleana versiona, mutta myös muissa väreissä.

Isona trendinä selvästi vallitsi aamupalakaapit! Aamiaiskaappeja näkyi melkein joka toisessa kohteessa. Kyseessä on siis keittiössä oleva kaapisto, johon saa piiloon kahvinkeittimen, vedenkeittimen, leivänpaahtimen, leivät ja muut aamupalakuiva-aineet. Kaappi mahdollistaa keittiön minimalistisemman ilmeen kun kaikki keittiön pientavarat saa ovien taakse piiloon.

Ekologisuus ja kotimaisuus olivat messuilla hyvin tärkeitä asioita.maanantai 4. tammikuuta 2021

Kahvilatyö

Pitkästä aikaa taas täällä blogin puolella! Eipä ole tullut hetkeen taas päiviteltyä, kaikenlaista on vuoteen mahtunut. Päällimmäisenä tulee kuitenkin mieleen koronavirus, joka on jonkun verran vaikuttanut omiin opiskeluihin. Maaliskuussa 2020 jäimme etäopetukseen ja tein kevään pääasiassa yhteisten aineiden kursseja. Kesäloman jälkeen syksyllä aloitin työharjoittelupaikan hakemisen. Oli todella vaikeaa prosessi saada harjoittelupaikkaa. Suurimmassa osaa työpaikoista työntekijöillä oli todella kova kiire, eikä heillä sen takia ollut resursseja ohjata työharjoittelijaa. Yli kuukauden etsinnän jälkeen lopulta tärppäsi, ja pääsin 7 viikon työharjoittelujaksolle Puuvaja Kaarinaan. Kerron siitä myöhemmin vähän lisää. :)

Tässä kuitenkin vähän materiaalia viime talvena tehdystä kahvila/ravintolatilan työstä: